Rubriky
Blog

Vánočka 12. oddílu 🎄

V pátek 15. prosince jsme se sešly celý oddíl, abychom společně oslavily nadcházející vánoční svátky na oddílové besídce.

Nejdříve jsme si zahrály na Ježíškovi pomocníky, kdy jsme pomáhaly třídit dárky pro děti podle jejich dopisů. Následovalo hraní vánočních scének, vytvořili se 4 skupinky, které dostaly několik slov. Po zahrání ostatní hádaly ony slova, která se ve scénce vyskytla.

Po kulturní vsuvce jsme si vyzkoušeli náš postřeh, kdy se nám po klubovně rozuteklo stádo zlatých prasátek. Tato hledač odstartovala zkoušení vánočních zvyků. Vyzkoušeli jsme si pouštění lodiček, odlévání budoucnosti, jen jsme místo olova použily vosk a na závěr jsme si hodily bačkorou.

Čas dospěl k večeru a my jsme společně povečeřely. Mezitím nám venku začalo krásně chumelit a my jsme se vydaly na zahradu, kde jsme si společně zazpívaly koledu a zaprskaly prskavkami. A pak už na nás čekala nadílka pod stromečkem (vánočním fíkusem) a ochutnávka cukroví, které jsme si přinesly z domu.

Po rozbalení dárků jsme si pustily pohádku Perinbaba, která nás ukolíbala do snů. Ráno jsme společně posnídaly vánočku a rangers se skautkami vyrazily na náměstí, kde se pustily do rozdávání Betlémského světla. Tam za nimi dorazily i světlušky a společně jsme se rozloučily a s přáním šťastných a veselých Vánoc a brzkým shledání v novém roce se rozešly domů.

Kukačky