Rubriky
Blog

Výprava na Miquik

V pátek 1. prosince jsme měly se Sekačkami sraz na nádraží v Chotěboři. Odjížděly jsme do Prahy na Miquik, což je Mikulášský seminář. Ještě v pátek večer, po ubytování u tety jedné z nás, jsme navštívily Zemědělské muzeum, kde se konal program Polibek múzy. Když jsme si pořádně prošly muzeum a viděly jsme i skautské programy, zamířily jsme na tramvaj.

V sobotu jsme se šly projít po vánoční Praze. Asi po čtyřech hodinách jsme se vrátily, daly si oběd a následovala příprava na Taneční večer.  V sedm hodin jsme dojely do Kongresového centra. Ze začátku tam bylo málo lidí, ale postupem času začaly přicházet. Splnily jsme si bingo a vyhrály kelímek z Miquiku. Potom jsme se přesunuly do tanečního sálu, a jakmile přišla kapela, začaly jsme tancovat.

V neděli jsme musely vstávat brzy, abychom stihly poslední část našeho programu, což byla Hra po Praze. Byly jsme rozděleny do týmů a plnily jsme různé úkoly. Sice jsme nevyhrály, ale i tak jsme si to užily. Jako obvykle by naše výprava měla končit na Chotěbořském nádraží, ale ujel nám vlak. Naštěstí jsme se i přes menší komplikace dostaly v pořádku domů. Na Miquiku se nám líbilo a snad budeme mít možnost jet i příští rok, třeba s více skauty z našeho oddílu!

Stela