Rubriky
Blog

Tábor Hvězdná brána

Jako každý správný skautský oddíl i náš 6. oddíl Sokoli vyrazil v létě na tábor. Letos jsme pro náš pobyt v první půli srpna zvolili už mnoha tábory prověřené tábořiště u Lhůty, byť kůrovec změnil mnoho lesů v okolí k nepoznání.

Letošní tábor všem účastníkům zůstane ve vzpomínkách jako ten tábor, na kterém hodně pršelo. První silný déšť nás potkal dříve, než jsme na tábořiště vůbec došli. K večeru se počasí trochu umoudřilo, tak nás mohl na táboře přivítat i generál O’Neill a seznámit nás s naší misí, vydat se na průzkum různých planet po galaxii portálem zvaným Hvězdná brána. Do této mise jsme se hned pustili. Při návštěvách planet, jsme se pomalu dozvídali o Goa’uldech, mimozemské rase, která chce ovládnout celou galaxii. Naštěstí se na naši stranu přidali mocní spojenci s jejichž pomocí jsme sestrojili silné zbraně, které nám pomohly porazit nejen goa’ulda Apophise, ale po dlouhé a vyčerpávající bitvě i goa’uldského vládce Anubise. Tím se hrozbu podařilo zastavit.

Kromě boje s Goa’uldy samozřejmě na našem táboře nemohlo chybět nic, co neodmyslitelně patří na každý skautský tábor: vaření v kotlíku nad ohněm, noční hlídky, zpěv s kytarou, budování přístřešků na přespání v lese, noční hra, skládání skautských slibů u slavnostního ohně, ranní rozcvičky, …

Jak už jsem zmínil dříve, na táboře často, silně a dlouho pršelo. Ani to nám ale tábor nezkazilo, naše stany v dešti obstáli, takže naše spacáky zůstaly suché a v deštivých dnech jsme se uchýlili k hraní deskových her nebo jinému programu, který se dal zvládnout i v dešti. Počasí se naštěstí rozhodlo, že aspoň na závěr tábora nám své rozmary trochu vynahradí. Takže když jsme se poslední den pustili do bourání tábořiště, bylo už krásně a všechny stany jsme sbalili suché.

Tak skončil náš tábor. Všichni si z něj odvážíme mnoho krásných vzpomínek a už se těšíme, co vše nás čeká od září, až se po prázdninách vrátíme opět do klubovny.

Sokoli