Rubriky
Blog

Zahajovací oheň

I letos, stejně jako každý rok, jsme se sešli, abychom společně zahájili nový skautský rok. Tentokrát měl zahajovací oheň na starost dívčí dvanáctý oddíl. Všichni chotěbořští skauti se sešli v sobotu 9. září u skautské klubovny.

Než jsme se dostali k slavnostnímu zapálení ohně, rozdělili jsme se do několika skupin podle obrázků věcí, které si nosíme na schůzku. Ve skupinách jsme se vypravily ke kapličce sv. Anny, ale cestu jsme měli ztíženou několika hendikepy. Někdo šel po slepu, někdo se musel nechat nést nebo si ve dvojici museli svázat nohy.

Všem se to podařilo a čekala nás velká hra o vlajky. Všichni jsme se rozdělili do čtyř týmů – žlutí, červení, modří a zelení. Úkolem bylo ubránit vlajku svého týmu a získat vlajky ostatních. Nejlépe se vedlo týmu modrých, který získal hned dvě vlajky soupeřů a stal se tak vítězem.

Po návratu ke skautské klubovně jsme zapálili slavnostní oheň a popřáli si do nového roku. U této příležitosti došlo také k přešátkování čtyř benjamínků, ze kterých se po prázdninách staly světlušky.

Na závěr jsme si vytvořili řetěz našich přání, s kterými do toho nového roku vstupujeme. Tak ať nás čeká pořádné skautské dobrodružství!

Kukačky