Rubriky
Blog

Tábor kolem dokola

Rok se s rokem sešel a my, Kukačky, jsme vyrazily v druhé polovině července na letní tábor. Po několika letech na jiných tábořištích jsme se vrátily na louku u obce Lhůta poblíž Libice nad Doubravou. 

Nejprve bylo potřeba tábor postavit a navozit všechen potřebný materiál, naštěstí nám se vším pomohli rodiče, za což jim moc děkujeme. Čekala nás stavba tee-pee, stanu wigwamu, hangáru, nové kuchyně a v neposlední řadě úprava umývárky u potoka. Na závěr se rangers rozhodly tábořiště vyšperkovat vstupní branou.

Po zatlučení posledního kolíku nastal čas na odpočinek a užívání si teplého počasí. Po zahajovacím ohni čekal tábornice noční výsadek po okolí a návrat do tábořiště. Druhý den jsme pokračovaly v úpravách a šperkování našeho tábořiště. Zdokonalením sprchy, vytvořením sušáků a různých poliček do stanů a tee-pee. Ještě než na tábor dorazily světlušky, složilo u slavnostního ohně šest skautek svůj skautský slib.

Po příjezdu světlušek jsme se přenesly do Anglie ve 30. letech minulého století, kde jsme na žádost královny začaly pátrat po ztracené pilotce Amy Johnson, která se ztratila při své cestě kolem světa. Během hledání jsme navštívily osm míst po celém světě, kde jsme hledaly stopy po záhadném zmizení. Cesta začala v Egyptě, kde se nám na poušti povedlo uniknout krvelačným mumiím, a vyzkoušely jsme si práci archeologů, kdy jsme se vydaly na vykopávky pátrat po starých artefaktech. Dále jsme navštívily savanu a velbloudí závody v Keni, indickou svatbu, draky v Hong Kongu, lidožrouty v Papue Nové Guinee, bojovníky na Novém Zélandu, zlodějské zlatokopy v Kanadě a nakonec jsme se ocitly v bermudském trojúhelníku, kde čekala ztracená pilotka na záchranu. Po stavbě nového letadla jsme byly všechny zachráněny a čekaly nás bujaré oslavy.

Po těch všech exotických zážitcích jsme si rády sedly a zazpívaly si u praskajícího ohně za zvuku kytar nebo si zahrály další veselé či tradiční oddílové hry. Také jsme se vydaly na nedalekou rozhlednu Zubří a na táboře přivítaly několik návštěv, malé benjamínky, kteří si přijeli vyzkoušet táborový den a hvězdáře Kubu, který nám ukázal, co nám v noci svítí na obloze.

Kromě cestovatelských radovánek bylo třeba zajistit i fungování tábora, takže se holky zapojily do přípravy dřeva, kdy pracovaly s pilou a sekerou, pomáhaly v kuchyni, praly špinavé prádlo, nosily vodu a potraviny. Kromě toho se po celý tábor vydatně tvořilo a vzniklo tak posezení kolem ohně, několik ručně vyřezávaných figurek do stolních her, podložka pod hrnec a každá z holek si vyrobila vlastní čínské hůlky k hongkongské specialitě.

Již tradičně jsme podle ověřeného receptu připravovaly tzv. Setonův hrnec, jenž je opravdu vyhlášenou lahůdkou – maso obalené v kopřivových listech dělané v zemi za pomoci nahřátých kamenů.

Během tábora se dvěma skautkám podařilo složit zkoušku Tří orlích per. Tato zkouška se skládá ze tří částí – orlí pero mlčení, orlí pero hladu a orlí pero samoty, každá výzva se plní po dobu 24 hodin. Na táboře šest skautek složilo u slibového ohně svůj skautský slib a také devět světlušek složilo slib světlušek. Na cestě deseti světel se nám z pěti nejstarších světlušek – Robinsonek staly skautky.

Na vše budeme s radostí vzpomínat a jsme rády, že se už teď můžeme těšit, až příští rok opět vyrazíme na skautský tábor!

Kukačky