Rubriky
Blog

Tábor Holice

Tento rok se oba klučičí oddíly z našeho skautského střediska vydaly na tábor společně. Pro jeho uskutečnění jsme si vybrali tábořiště nedaleko města Holice, asi 20 km východně od Pardubic.

Během téměř celého tábora panovalo slunečné počasí, které s sebou přineslo velká vedra. Proto jsme byli rádi, že naše tábořiště sousedí s rybníkem Blažkovec, který jsme využívali ke koupání i k plavbě na lodích.

Téma táborové hry byla mafie. Ze začátku jsme se seznamovali s tím, co to znamená být mafiánem, jak celá organizace funguje. Postupně jsme se vžili do svých rolí a začali plnit složitější úkoly. Nejvíce nás bavilo falšování důkazů ve volební kampani jistého politika, závodění v autech, které jsme sami vyráběli, či odstranění starosty našeho fiktivního města. Nakonec jsme však neutekli našim prohřeškům a byli jsme zatčeni. Abychom unikli většímu trestu, museli jsme se obhájit před soudem. O to více pak na nás dolehlo morální poučení, jak je každý jedinec odpovědný za své činy.

Na táboře jsme kromě toho zlepšovali naše kulinářské dovednosti, když jsme si vybrali, co nejzajímavější recept, který pak jsme zkoušeli připravit. Dále jsme si užívali přírodní saunu, přespali v lese, vyrobili píšťalky z lískových proutků, zpívali u ohně, nebáli se při nočních hlídkách a další věci, které ke skautskému táboru neodmyslitelně patří. Ale hlavně jsme to všechno zažili společně s kamarády a naše přátelství je to nejcennější, co si z tábora odvážíme.