Rubriky
Blog

Tábor 6. oddílu

I přes situaci, která celý rok ovlivňuje naší skautskou činnost, mohl 6. oddíl Sokoli uskutečnit nejlepší část z celého skautského roku a to letní tábor. Letos se konal v druhé polovině července nedaleko Libice nad Doubravou, konkrétně u Lhůty. Ještě před začátkem tábora se vyskytly některé problémy, které bylo potřeba řešit. Totiž, silné červencové bouřky zaúřadovaly i na našem tábořišti… Se vším jsme se ale dokázali vypořádat a tábor mohl začít. Tématem celotáborové hry bylo osidlování a objevování planety Erner, na které účastníci ztroskotali kvůli srážce s meteoroidem při průzkumu vesmíru.

Na táboře jsme si proto vyzkoušeli nejrůznější aktivity s touto událostí spojené, mezi nimiž nechyběla stavba tábora, přesněji stavba tee -pee a podsadových stanů, dále jsme si vyzkoušeli stavbu nouzových přístřešků a celkově jsme zdokonalovali naše zálesácké a tábornické schopnosti. Mimo jiné jsme se zlepšili i v práci s ohněm, a to od jeho zapálení v jakýchkoliv podmínkách, přes přenášení, až po jeho udržení po co nejdelší dobu, a to i přes noc, kde jsme se museli odolávat všem možným živlům od silného větru až po kroupy. Na cizí planetě jsme při jejím objevování narazili i na cizí vyspělou rasu, se kterou jsme navázali kontakt a díky nim povýšili naše vyjednávací schopnosti na novou úroveň. Naším hlavním cílem ale nebylo se spřátelit či objevovat, ale dostat se co nejdříve pryč z planety. Když se nám konečně však povedlo opravit naši loď, místní obyvatelé ukázali svou pravou tvář a naši loď nám znovu poničili. Napodruhé se ale už vše povedlo a náš let domů už nemohlo nic překazit.

Na táboře jsme se dále dozvěděli něco o našich skautských předcích v Chotěboři a jejich obtížích při rozvoji skautingu. Také jsme zkusili zapracovat na našem estetickém vnímání a nebo si ukázali stavbu sauny v přírodních podmínkách.

Sokoli