Rubriky
Blog

Obnova činnosti

Po několikaměsíční pauze mohou v kraji Vysočina od 10. května opět probíhat skautské schůzky.  A proto i v nášem středisku obnovujeme činnost za dodržení následujících podmínek, které nám nařizuje vláda. Pro více informací kontaktujte vedoucí jednotlivých oddílu.

Pro schůzku je nutné (platnost od 17.5.):

  • Schůzky budou probíhat hlavně venku. Prosíme proto, aby děti měly na schůzky vhodné oblečení a vybavení dle aktuálního počasí.
  • Velikost skupiny venku může být maximálně 50 osob, uvnitř 10 osob.
  • Na schůzku je nutná chirurgická rouška. Roušky jsou pod širým nebem povinné pouze při kontaktu na méně než 2 metry, proto je na schůzkách budeme vyžadovat.
  • Každá přítomná osoba bez rozdílu věku musí být bez příznaků onemocnění COVID-19.
  • Na každou schůzku musí člen, s výjimkou dětí do 6 let, doložit svoji bezinfekčnost, jinak se nebude moci schůzky účastnit.

Osobě, která nesplní uvedené podmínky, nemůžeme umožnit účast na schůzce.

Varianty pro uznání bezinfekčnosti (= každý s výjimkou dětí do 6 let potřebuje test):

  1. Předložení potvrzení ze školy o negativním antigenním testu ne starším než 72 hodin.
  2. Čestné prohlášení zákonného zástupce o absolvování testu ve škole nebo školském zařízení s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami.
    • Vzor čestného prohlášení k vyplnění a k tisku stahujte zde.
  3. Předložení potvrzení z oficiálního testovacího místa o negativním antigenním testu ne starším než 72 hodin (nárok na antigenní testy zdarma ve veřejném testovacím místě má každá osoba jednou za tři dny).
  4. Na vlastní náklady si zakoupit antigenní test a absolvovat ho před vedoucím před začátkem schůzky, s negativním výsledkem.
    • Čestné prohlášení o samotestu absolvovaném doma není možné uznat – je opravdu třeba, aby byl test proveden v přítomnosti vedoucího.
  5. Předložení výsledku PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 7 dní.
  6. Předložení potvrzení o dokončeném očkování, od kterého uplynulo nejméně 14 dnů.
  7. Předložení laboratorního potvrzení o prodělané nemoci Covid-19 (platí 90 dní od pozitivního testu).

Víme, že podmínky pro činnost nejsou jednoduché a věříme, že se situace bude nadále zlepšovat a opatření se budou mírnit.

Na všechny se moc těšíme.