Rubriky
Blog Blog 12. oddílu

Březnová výprava Kukaček

Poslední březnovou sobotu jsme se s naším oddílem Kukaček vydaly na jarní výpravu do okolí Chotěboře. Sešly jsme se ráno u naší nové klubovny, kde jsme počkaly na všechny členky a společně jsme pak vyrazily ke Svaté Anně. Dále jsme šly kolem Koukalek, k Hornímu mlýnu a skautské mohyle, kde jsme se na chviličku zdržely, a každá z nás přiložila kámen.

Po malé pauze jsme pokračovaly dál lesem, cestou jsme se ještě proměnily v medvědy a zahrály jsme si medvědí honičku. U té jsme si trošku zašplhaly po stromech a pokračovaly jsme v cestě, až jsme vyšly z lesa na louku.

Tam jsme měly další přestávku, při které jsme dostaly společný úkol uvařit v kotlíku čaj. Na místě už ohniště bylo, takže jsme si pouze nanosily dřevo a daly se do rozdělávání ohně, k tomu jsme použily sirky. Oheň nám rychle chytil a my jsme tak mohly začít vařit vodu. Nalily jsme jí do kotlíku a ten jsme navlékly na dlouhý klacek. Pak jsme se střídaly v držení, ale díky zásobě dřeva, kterou náš oheň díky světluškám měl, se nám voda začala vařit dosti rychle. Po vylouhování čaje jsme si čaj rozdělily a společně vypily.

Na louce jsme si ještě zahrály na lištičky, čas se ale nachýlil a my jsme se přes Svatou Annu vrátily zpět ke klubovně, kde na nás čekali rodiče. Už teď se ale těšíme na další společné dobrodružství.