Rubriky
Blog Blog 6. oddílu

Cože Žluťásek? A kde?

Žluťásek ano, ale ne motýl, jak bychom si mohli myslet, nýbrž stejnojmenná akce, kterou již 25 let pořádají skauti z Havlíčkova Brodu. A protože s nimi udržujeme přátelské vztahy, přijali jsme pozvání na letošní ročník konaný 23. a 24. března v rekreačním areálu u rybníku Ředkovec nedaleko Světlé nad Sázavou.

A o co tedy jde? Jedná se o víkendovou akci určenou pro vlčata a světlušky (chlapci a dívky ve věku 6-11 let) s cílem naučit naše nejmenší různé znalosti a dovednosti patřící ke skautingu. Namátkou zmiňme znalost přírody, orientace v mapě, zatloukání hřebíků, procvičování paměti, různé šifry, zdravověda, krizové situace a další věci.

V sobotu dopoledne jsme se učili a procvičovali své znalosti a odpoledne jsme již měli možnost se utkat s ostatními družinami v připraveném závodě nanečisto.

Po dobré večeři byl kulturní program tvořený ze scének jednotlivých družin prokládaných hrou na kytaru.

V neděli dopoledne přišel asi nejatraktivnější program z pohledu dětských očí a to byla návštěva dvou policistů, kteří si s námi poutavě povídali, věnovali nám propagační a preventivní materiály a dokonce nám ukázali služební zbraň, práci s policejními želízky a různé chvaty a hmaty. Po programu uvnitř jsme šli k jejich vymakanému policejnímu autu a zkoušeli různé vychytávky, jako zapínání majáků apod.

Akce byla zakončena společnou hrou a obědem, po němž jsme šli na vlak a jeli domů.

Celý víkend jsme si moc užili a to, že se nám podařilo ony závody nanečisto vyhrát a zahrát jednu z nejpovedenějších scének, to už byla jenom pomyslná třešinka na dortu. Příští rok určitě zase pojedeme!

Miki