Rubriky
Blog Blog 4. oddílu

Výprava do Ronova nad Doubravou

V pátek 5. dubna jsme se sešli na chotěbořském náměstí a vyrazili jsme směrem do Ronova nad Doubravou. Na nádraží v Ronově jsme dostali za úkol najít klubovnu pomocí GPS, po chvíli bloudění jsme ji našli. Po příchodu do klubovny jsme se ubytovali a navečeřeli.

Ve zbytku večera bylo na programu hraní různých her zaměřených na seznamování a posílení týmové práce. Když jsme usínali, nečekali jsme, co se bude dít, když tu náhle začal někdo hlasitě bušit na dveře, byl to rytíř, kterého přepadli lapkové. Hned jsme se vstali a vyběhli ven, po dramatickém boji mezi rytířem a lapky se lapkové dali na útěk. My jsme se je snažili pronásledovat, to se nám ale nepodařilo.

Ráno nás opět navštívil rytíř a poprosil nás, abychom mu pomohli nalézt jeho ztracený poklad. Nejdříve jsme ale museli zjistit, kde lapkové poklad ukrývají, dále jsme museli podstoupit lehký bojový výcvik, kde jsme se naučili zacházet se mečem.

Nakonec nezbývalo nic jiného, než vyrazit na cestu. Naším cílem byla zřícenina hradu Lichnice, opět jsme si museli cestu sami naplánovat. Po cestě jsme plnili úkoly ze seznamu od rytíře, které jsme dostali už před začátkem cesty. Jedním z úkolů bylo uvařit si oběd, konkrétně se jednalo o gulášovou polévku, kterou jsme vařili samozřejmě v kotlíku na ohni.

Cestou na hrad jsme navštívili Lovětínskou rokli. Na Lichnici se nás hned ujala paní průvodkyně a řekla nám krátké vyprávění o této zřícenině. Poté jsme se po areálu zříceniny trochu porozhlédli  a začali jsme pátrat po ztraceném pokladu. Našli jsme ho, jednalo se o nenápadnou malou truhličku, kterou jsme ovšem museli donést zpět do klubovny a nesměli jsme ji po celou dobu otevřít.

Zbytek dne byl pro nás spíše odpočinkový, byli jsme vysíleni z náročné cesty. Ráno na nás čekalo uklízení a balení, překvapením pro nás byla menší hostina od rytíře za naši službu. Poté jsme se vydali zpět do Chotěboře.