Rubriky
Blog Blog roverského kmene

Roverská besídka

Je už několika letou tradicí, že se roveři 23. prosince na večer sejdou a užijou si svojí besídku. Letos to mělo výhodu, protože Betlémské světlo bylo už dopoledne, nemuseli jsme si besídku užít zmrzlí. Začátek měl takový pomalý rozjezd. Načali jsme si jablečné mošty, které jsme dostali od hodných lidí na Betlémském světle, za což jim patří velký dík. Taky jsme tam měli pár zbylých perníčků, které taky nebyly k zahození.

Nejdříve jsme začali lehkou konverzací o vánocích, zda máme dárky. Ta se přesunula na naše oblíbené vánoční pohádky a filmy. Myslím, že ve většině případů vedl Sám doma, hold klasika. Pak se holky začaly dohadovat, kde je jak hezký princ nebo taková ta hlavní mužská role a věkovou vhodností princezen. Po diskusi jsme se dohodli, že si zahrajeme nějakou deskovku. Máme jich kupy, takže výběr nám chvilku trval.

Nakonec jsme zvolili mojí milovanou Sochy v akci, což bylo fakt štěstí, protože během hry přišlo snad dalších 10 lidí. Hra spočívá v tom, že jeden jde za dveře a každý si vylosuje jedno číslo. Pak se vezme kartička s tématem a všichni se podívají, co je u jejich čísla napsáno a to musí předvést. Ten co byl za dveřmi, dostane kartičku s tématy a přiřazuje čísla podle toho, co si myslí, že dotyční předvádějí. Úkolem je, co nejvíce toho uhodnout a pro předvádějící, aby to bylo co nejsnadněji uhodnutelné, jinak nezíská body nikdo. Věřte, že než jsme se prostřídali, trvalo to fakt dobu. Na závěr jsme si popřáli šťastné svátky a šli dom na Anděla páně. Nebo aspoň já.

Hecy