Rubriky
Blog

Výprava  do Polné

V pátek 19. 4. se 6. oddíl vypravil do Polné. Po cestě jsme potkali skautky z Brna, které taktéž jely na výpravu. K večeru jsme dorazili do klubovny, po ubytování a večeři čekal účastníky první program, a to procházka po Polné, při které si skauti prošli zajímavá místa a při tom plnili předem zadané úkoly. Všechny se jim povedlo splnit a nikdo se neztratil.

Druhý den po snídani jsme si zahráli venku hru při které šlo o dobrou paměť a odhad. Spočívala v tom, že skauti si nejdřív navzájem poschovávali básničky a poté měli hledat ty cizí, zapamatovat si je a říct vedoucím. Výhercem se měl stát člověk který našel nejvíce básniček, ale kterému jeho básničky nenašli úplně všichni ostatní.

Potom se skauti ve dvou skupinách věnovali přípravě oběda a plánování odpoledního programu. Odpoledne pršelo (ostatně jako celý den) a tak se realizovala jen část původně naplánované odpolední výpravy – byli jsme jen na prohlídce polenského hradu a zámku, k vidění zde bylo například sklepení, hladomorna nebo místnost s řemesly.

Po prohlídce následoval program opět uvnitř – hrála se vybíjená, stavěly se stavby z hracích karet a taky se hrál ping-pong. K večeru jsme ještě byli na krátké vycházce k místnímu židovskému hřbitovu, na které si účastníci vyzkoušeli jak dokážou odhadnout čas.

Zpátky v klubovně po krátkém programu o rozvoji sebe sama, následoval film se skautskou tematikou “Až vyjde měsíc”.

 Ráno už jsme stihli jen posnídat a sbalit se, zahrát hru na sochy a buldoka. Pak už jen úklid, a hurá domů. Kromě sobotního počasí se výprava, myslím, celkem vydařila.

Sokoli