Rubriky
Blog

Filmový klubík v Praze 🎞️

V našem středisku máme Filmový klubík, který letos oslaví už 4. narozeniny. Kromě promítání a oblíbených filmových kvízů, se letos mezi svátky vypravilo několik nadšenců na výpravu do Prahy.

Vyjeli jsme už brzy ráno 29. prosince směr Golčův Jeníkov, kde jsme nasedli na vlak směr Praha. Po úvodní krátké prohlídce okolí Václavského náměstí, nás Lefe seznámila se známými kiny Lucerna a Světozor. Následně jsme zamířili do Národního filmového muzea, kde jsme se dozvěděli o vzniku filmu, vyzkoušeli si nazvučit krátký film a vytvořili krátké animace.

Dále jsme se přemístili na Kavčí hory k areálu České televize, kde jsme navštívili interaktivní výstavu Telka slaví 70. K vidění byly postavy z večerníčků, k vyzkoušení horolezecká stěna spojená s komedií Jak dostat tatínka do polepšovny či možnost stát se součástí dabingového studia. Celá výstava je rozdělena do několika tematických částí a zahrnuje mnoho historických i současných pořadů Československé a České televize.

Prohlédli jsme si budovy České televize a vyrazily zpět na Hlavní nádraží, odkud nám jel vlak. Chvíli čekání jsme si zkrátili hrou, kterou jsme si uzpůsobili filmovému tématu. Pak už jsme se plní nových zážitků a znalostí vydali směr Chotěboř.

Šárka