Rubriky
Blog

Středisková výprava do Jaroměře

16. listopadu jsme vyrazili s celým střediskem na výpravu do Jaroměře. Tentokrát jsme odjížděli už ve čtvrtek, takže výprava trvala čtyři dny. Když jsme z Chotěboře dorazili do Jaroměře, hráli jsme na nádraží seznamovací hry. Potom jsme se vydali do skautské klubovny, kde skauti i skautky byli přivítáni jako na lodi Titaniku. Po večeři jsme šli do kasina, kde se plnily různé úkoly a nechybělo ani rozřazování do čtyř týmů. Ale den zdaleka neskončil, Sekačky, které po celou dobu výpravy chystaly programy, si připravily noční hru. Každý tým měl za úkol donést co nejvíce léků, aby se uzdravili z mořské nemoci.

V pátek ráno byla rozcvička, kde účastníci bojovali o kurz přežití. Dopoledne byl umělecký program s názvem Galerie, proložený nějakou pohybovou hrou. Odpoledne každý tým luštil šifry, které připomínaly události ze 17. listopadu a venku jsme skončili program hrou, aby se týmy odreagovaly. Následovalo zhlédnutí filmu a nakonec družina Sekaček promítala svůj nový filmík s názvem Městečko Drbnov.

Sobota byla trochu náročnější, týmy vyrazily na výlet do okolí Jaroměře a cestou plnily různé výzvy. Po obědě se začaly vyrábět lodě na záchranu posádky. Poslední večer jsme si zahráli hru Lodě, každý tým se snažil přežít a přitom získat co nejvíce bodů.

Poslední den byl už o trochu klidnější, zabalili jsme si věci, uklidili klubovnu, povídali si o výpravě a zahráli si poslední společnou hru. O půl čtvrté jsme opět dorazili na nádraží do Chotěboře, kde jsme se rozloučili a po výpravě jsme se všichni šli vyspat domů. Výprava se nám moc líbila a za rok nás čeká zase další střediskovka!

Stela