Rubriky
Blog

Sněm mladších 🗳️

V předvečer řádného střediskového sněmu 3. listopadu se konal sněm mladších členů. Takový sněm se u nás konal po druhé a my se snažíme o ukotvení nové tradice, která dá prostor diskutovat mladším členkám a členům. Na sněmu se sešli skauti a roveři napříč všemi oddíly ve věku 12-15 let. Musí se uznat, že účast byla až překvapivě hojná.

Celému setkání předcházela volební kampaň dvou kandidátek na zástupkyni, která se druhý den zúčastní druhý den řádného sněmu, kde představí návrhy pro vedení střediska, které se na sněmu mladších odsouhlasily. Kampaně doslova ovládly naši klubovnu. Na každém volném místečku visel plakát jedné z kandidátek, nadupaný ožehavými tématy, která voliče měli přesvědčit, která kandidátka vyřeší právě ty jejich.

A co se na sněmu vlastně dělo? Nejdříve jsme byli seznámeni s fungováním střediska a k čemu složí střediskový sněm. Poté dostaly prostor naše kandidátky Pája a Cukřenka. Nejdříve dostaly čtyři otázky a poté závěrečným slovem přesvědčovaly dosud nerozhodnuté voliče. Ještě před samotou volbou byl čas zavzpomínat na minulý sněm mladších a naplnění jeho výstupů. Pak následovala tajná volba a přestávka s drobným občerstvením, což ke sněmu zkrátka patří.

Než se nám hlasy spočítaly, byla zahájena diskuze nad tématy, které chceme prezentovat vedení střediska. Účastníci se radili nejen o tom, jak si představují, že naše středisko a skauting celkově bude vypadat, ale i tom, co by v tomto časovém úseku chtěli změnit či vylepšit. Hlavním tématem bylo prostředí klubovny a návrhy na vylepšení prostor, akce a komunikace.

Ve volbách vyhrála Cukřenka, která řádně reprezentovala naše postoje, za to jí děkujeme.

Slavěna