Rubriky
Blog Blog 12. oddílu

Zářijová vycházka

Na výpravu jsme si vybraly snad nejvíce propršený víkend za poslední dobu. Proto jsme upravily náš původní plán, který si schováme na lepší počasí. Dopoledne jsme pobyly v klubovně, kde jsme si zahrály několik her.

Přenesly jsme se na opuštěný ostrov, kde jsme si zahrály na trosečnice, dostaly jsme k přežití několik věcí. Přemýšlely jsme nad jejich použitím, abychom na ostrově přežily. Nejdříve jsme dostaly hliníkový hrnec, jako druhou rezatou kudlu a nakonec klubko pevného provazu.

Rozhodně bych neměla zapomenout zmínit schovávanou, protože naše klubovna je plná úkrytů k takové hře určeným. Také jsme si vyzkoušely novou hru na způsob voleybalu – balónkovanou.

Když se blížilo poledne, déšť pomalu ustával a my jsme vyšly na zahradu, kde jsme rozdělaly oheň a opekly jsme si oběd.

Po něm nám holky zahrály pohádku, kterou znají ze školy – Balada o princezně a o hradu, která byla opravdu povedená. Po drobném úklidu bylo stále dobré počasí, takže jsme vyrazily pryč z klubovny. Šly jsme směrem k Nádržce a dále na Obolce. Celou cesu nás provázel silný vítr. V lese jsme si udělaly pauzu a zahrály si 10, 9, 8…, takovou schovávací hru. Ta se v lese hraje nejlépe, protože se můžeme schovávat za stromy nebo využít další lesní terén.

Pomalu se nám čas nachyloval a my se musely vydat zpět ke klubovně, kde na holky čekaly rodiče, některé se už odpojily po cestě. U klubovny jsme se rozloučily a rozešly jsme se domů.

Kukačky