Rubriky
Blog Blog 6. oddílu

Výprava do Chrudimi

V pátek 22. února se 6.oddíl Sokoli vypravil na výpravu do Chrudimi. Výpravu jsme zahájili na chotěbořském nádraží, odkud jsme se vydali vlakem do Chrudimi. V Chrudimi jsme byli ubytování ve skautské klubovně nedaleko řeky Chrudimky. Po krátkém volném čase nás čekal program. Hlavní náplní večera bylo povídání o skautském kroji. Při tomto povídání jsme řešili jeho symboliku a připodobňovali ho k rytířské zbroji. Večer jsme zakončili čtením legendy o svatém Jiřím.

Sobotní den jsme zahájili vydatnou snídaní a rozcvičkou. Dopoledne jsme se pak věnovali státním symbolům, abychom si rozšířili své znalosti o naší vlasti. Po obědě a krátkém poledním klidu jsme vyšli směrem centrum Chrudim, abychom poznali, její krásnou historickou část. To se nám pak hodilo při následné večerní hře, kde byl náš úkol co nejrychleji projít několik míst a zároveň zjistit některé informace.  Celá hra byla ukončena v klášterních zahradách, odkud byl solidní výhled na Chrudim a na jasnou noční oblohu. Den jsme pak zakončili zkouškou odvahy, jejímž úspěšným splněním jsme se přiblížili zisku rytířského titulu v naší celoroční honbě.

V neděli jsme zjistili něco o svých dobrých vlastnostech, dali si několik ne her venku, sbalili se a jeli jsme domů. Výprava se nám líbila a už jsme zvědaví, kam pojedeme příště.

Vedení 6.oddílu Sokoli