Rubriky
Blog Blog 12. oddílu

Den zamyšlení 2019

Skautky a skauti z celého světa slaví každý rok 22. února den zamyšlení. V tento den se narodil zakladatel skautingu – R.B.Powell, a proto připadá svátek právě na toto datum. I my skautky z Chotěboře jsme se sešly, abychom se společně zamýšlely a zahrály si různé hry.

Naše téma bylo ohlédnutí se zpátky v čase. Tudíž jsme se nejdříve potřebovaly přenést do dob minulých. Vytvořily jsme proto stroj času, kterým by bylo možné cestovat. Když jsme již minulost dobře prozkoumaly, naučily se komunikace a dokonce i vymyslely vlastní pozdravy, použily jsme zase náš stroj času k přenesení se naopak do roku 2119 a zde jsme zkoušely nakreslit skauta z budoucnosti. A divili byste se, jaká skautská stvoření budou podle nás za sto let na světě.

Nakonec jsme ještě společně zavzpomínaly na skauty z celého světa. Povídaly jsme si o skautech z Jižní Koreji a i o loňské zimní olympiádě a skautském campu, který se zde konal, jehož posláním byla vášeň a soudržnost. Zakončily jsme dnešní Den zamyšlení mezinárodní písničkou, a přáním, abychom i příští rok se takto sešly a mohly si užívat společně strávené chvíle, jako tomu bývá v tento den po celém světě.

Krtek