Rubriky
Blog Blog 12. oddílu Blog 4. oddílu Blog 6. oddílu

Středisková výprava do Pardubic

V pátek, 16. 11., se všechny tři oddíly vydaly na střediskovou výpravu do Pardubic. Všichni jsme se těšili na klubovnu pardubických skautů. Protože v tak velkém městě by měla být přeci pořádná klubovna, ne?

Když jsme ji po delší cestě vlakem konečně spatřili, zalíbila se nám. Byla nejen velká, ale i pěkná (ale naše bude stejně lepší). Měla jen kluzkou podlahu, takže pokud jste neměli bačkory, bez pádů se to neobešlo.

Po ubytování se a večeři jsme si ještě zahráli pár her a šli spát, protože nás čekal náročný den.

Na sobotu byla naplánována celodenní hra. Když byli účastníci rozděleni do šesti skupin, dostali seznam úkolů, které budou po Pardubicích plnit. Veřejná rozcvička v obchodním domě? Proč ne! I to byl jeden z úkolů, kterých bylo celkem deset. Zorientovat se ve skoro neznámém městě nebylo lehké, ale všichni jsme si s tím hravě poradili. Úkoly nás zavedli na zajímavá místa Pardubic a dozvěděli jsme se i spoustu nového, třeba proč mají Pardubice ve znaku půlku koně. Nejednou jsme využili našich vědomostí a schopností, jež jsme nabyli na schůzkách. Úkoly byly různě bodované a tým s největším počtem bodů vyhrál. Po návratu jsme byli unavení, ale spokojení. Večer nás čekal program s tématem 17. listopadu. Mladší hráli scénky, my starší jsme hráli hru o předávání informací a promítali si film. I jeden z úkolů po městě se týkal tohoto tématu – najít univerzitu a u ní si připomenout 17.listopad.

Neděle se skládala hlavně z uklízení a balení, přesto jsme si ale našli čas na pár her venku. Po obědě jsme se vydali zpět na nádraží a hurá domů.

Velmi jsme si to tam užili a snad se zase někdy do Pardubic vrátíme.