Rubriky
Blog Blog 6. oddílu

Tábor 6. oddílu

V sobotu 28. 7. nastal den, na který jsme se všichni těšili. Konečně! Ptáte se proč? Náš 6. oddíl Sokoli totiž vyrazil na tábor, nejkrásnější akci celého roku! Už dopředu jsme dostali pozvánku od kapitána pirátské lodě, jistého Johna Gravelsnouta, abychom se stali posádkou na jeho lodi a pomohli mu najít velký poklad ukrytý v útrobách starého korábu někde na dně oceánu. Taková nabídka se nikdy neodmítá, a proto jsme se vydali na místo setkání, které bylo u rybníku Dolní Kladiny nedaleko obce Zachotín u Pelhřimova. Zde už pro nás bylo připraveno naše tábořiště.

Ale jak to tak bývá, věci nejdou tak lehce, jak by se mohlo na první pohled zdát, a to se stalo i nám. Cestu za pokladem nám zkřížila loď s polomrtvou posádkou. Jak jsme později zjistili, naštěstí se nejednalo o loď, která by byla zhmotněným zlem. Naše tajemná loď byla prý „pouze“ prokletá a stačilo ji zbavit tohoto prokletí. Jak to udělat nám poradil starý šaman, za kterým jsme se museli vypravit až ke kopci Křemešník.

Po dalekých plavbách a spoustě dobrodružství došlo na samotný boj o to, kdo získá kontrolu nad prokletou lodí. Tento boj jsme úspěšně zvládli a mohli jsme tak loď prokletí zbavit. Posádka, která nám byla vděčná, že jsme ji z prokletí vysvobodili, nám také pomohla s nalezením pokladu.

Ale náš tábor to není jen hraní si, snaží se i o celkový rozvoj osobnosti, pokud možno zábavnou formou. Proto jsme například zlepšovali své plavecké schopnosti, dovednosti v ovládání lodí, zamýšleli se nad svým chováním, poznávali přírodu, pozvali několik hostů, kteří se s námi přijeli podělit o své znalosti o Evropské Unii či dopravní bezpečnosti. Také jsme navštívili pobočku organizace FOKUS Vysočina v Pelhřimově, kde jsme si vzájemně rozšiřovali své obzory.

Můžeme s klidným srdcem říci, že tábor se úspěšně vydařil a všem se líbil. Vlastně už se všichni těšíme na září, kdy společně zahájíme nový skautský rok.