Rubriky
Blog Blog 4. oddílu

Výprava do Přibyslavi

V pátek 16. března, jsme se sešli na chotěbořském nádraží za účelem výpravy. Cílem naší výpravy, byla nedaleká klubovna v Přibyslavi. Zabydleli jsme se v tamější klubovně a zahráli si pár her, během kterých by nás ani nenapadlo, že by se něco mohlo dít. Když tu náhle zazněla poplašná siréna, objevil se u nás vědec, který nám předal ochranné masky. Vědec nám řekl, že se blíží atomový útok, abychom přežili, musíme ho následovat. Všichni jsme utíkali, co nám nohy stačili, abychom se, co nejdříve dostali do bezpečí. Když nebezpečí pominulo, vrátili jsme se zpět do klubovny, ovšem nic už nebylo jako dřív, nefungovala doprava a spousta staveb byla zničena.

Druhý den jsme se vydali na výpravu, která měla za cíl najít ostatní obyvatele a pomoci zachránit naši civilizaci. Během cesty na nás čekaly nejrůznější úkoly, které měli prověřit především naše skautské dovednosti. Naším úkolem bylo také uvařit si oběd a to za pomoci kotlíku a ohniště. Oběd se nám povedl a všichni jsme si pochutnali. Nakonec jsme se vrátili všichni do klubovny, kde následovala chvilka odpočinku po náročné a vyčerpávající cestě. Večer se promítal film, který obsahoval kritický scénář, jenž se týkal náhlé změny klimatu.

Neděle byla dnem posledním, museli jsme uvést klubovnu do původního stavu a vrátit se zpátky do Chotěboře, což se nám také podařilo. Výprava byla opravdu na zajímavé téma, mimo to byla také zábavná a rozhodně jsme se nenudili.

Řezáč