Rubriky
Blog

5. ročník Drakiády

Podzim je už dávno v plném proudu, a co k němu neodmyslitelně patří, je pouštění draků. Proto ani letošní rok nebyl výjimkou, a u kapličky sv. Anny se k nebi vzneslo spousta rozličných draků. Sraz byl v sobotu 5. listopadu u zmiňované kapličky. Nejprve proběhla registrace všech letuschopných účastníků, kterých letos přišlo velké množství i přes nepříjemně studené počasí. Naštěstí ale foukal poměrně silný vítr, takže se obloha zanedlouho zaplnila snad všemi draky, kteří na kopec dorazily.
A v čem se letos vlastně soutěžilo? Disciplíny byly opravdu rozličné – nejmenší drak, největší drak, nejkrásnější drak drak, drak s nejdelším ocasem, nejvýše letící drak, nejdéle letící drak, ale třeba i nejoriginálnější jméno draka. Během odpoledne bylo pro účastníky připraveno i menší občerstvení na doplnění sil a čaj na zahřátí.
Myslím, že zábavné odpoledne si všichni užili. Nakonec si každý ze zapsaných draků vysloužil i se svým majitelem nějakou tu sladkou odměnu. Jsme velmi rádi, že se nám tato akce rozrůstá, a myslím, že už nyní se můžete těšit na příští rok!