Rubriky
Blog Blog 6. oddílu

Křížem krážem

V sobotu 26. září jsme se opět zúčastnili každoroční cestovatelské soutěže Křížem Krážem. Tato soutěž je to o tom, že týmy z celé republiky cestují od půlnoci do půlnoci vlakem a sbírají body zejména za projeté kilometry ( 1 km = 1 bod ), navštívená kulturní místa ( 50 b) a projeté bonusové stanice ( 50 – 100 b. ). Po 20 bodech pak lze získat za 10 menších úkolů, např. foto s průvodčím, či u parní lokomotivy, jízda moderním vlakem, průjezd 10 kraji, zaslání pohledu atd.

Soutěž proběhla letos již po osmé a vždy se zúčastní minimálně 60 týmů. Náš tým se zúčastnil letos popáté a vždy se nám podařilo dosáhnout dobrého umístění. Dvakrát jsme byli první, jednou druzí a jednou šestí. S velkým napětím jsme očekávali, jak to dopadne letos a jestli si dovedeme udržet nastavenou laťku. A POVEDLO SE! S počtem 1137 ujetých kilometrů a 650 bodů jsme získali skvělé 4. místo. A kdybychom bývali nezapomněli poslat z cesty pohled organizátorům, tak jsme byli 3. Jsme moc rádi za toto skvělé umístění a už se těšíme na účast v příštím roce.

A kudy jsme jeli?
Kolín – Bohumín – Č.Těšín – Frýdek-Místek – Valašské Meziříčí – Hulín – Otrokovice – Vizovice – Otrokovice – Břeclav – Č. Třebová – Pardubice – Hr. Králové – Trutnov – St. Paka – Chlumec nad Cidlinou – Lysá n.L. – Praha – Golčův Jeníkov

Ve skutečnosti jsme skončili až v Havlíčkově Brodě, ale tam vlak dojel z důvodu zpoždění až po půlnoci, takže se nám počítala poslední zastávka vlaku před půlnocí, což byl Golčův Jeníkov město.