Rubriky
Blog Blog 12. oddílu Blog 4. oddílu

Svojsíkův závod 2015

Letošní rok byl ve znamení skautských závodů, jak to jednou za dva roky bývá. A tak se hned dvě družinky z našeho střediska na toto skautské klání, konané v Havlíčkově Brodě, vydaly soutěžit. Družina Žvejky zastupovala dívčí 12. oddíl a družina Rysů chlapecký 4. oddíl. Celé závody byly tematizované jako Cesta do středu Země a soutěžící družinky musely na každém stanovišti sbírat indicie, díky kterým měly dát dohromady tajné heslo. A protože se jednalo o závody skautské, které mají prověřit nejrůznější schopnosti a dovednosti družin, prvním úkolem bylo dostat se na start
závodu, který byl na hradě Ronovci u Rozsochatce. Ostatní soutěžní stanoviště se nacházely v okolních lesích. Mezi disciplínami nechyběl maskovaný zdravotnický zásah, vaření vody v kotlíku nebo signalizace pomocí praporků. Jako další úkol měly soutěžní hlídky po celou dobu soutěže fotit a z vybraných fotografii nakonec vytvořit prezentaci.

Konkurence byla velká, sjely se zde družstva z celé vysočiny. Družina Žvejk se nakonec umístila na 3. místě a družina Rysů na 5. místě. Závody byly velkou motivací a inspirací zároveň, každý si zde mohl zhodnotit, v jaké disciplíně vyniká a v jaké má naopak mezery.