Rubriky
Blog

Betlémské světlo v Chotěboři

V letošním roce se již po osmadvacáté rozjedou po celé Evropě vlaky s Betlémským světlem, plamínkem světla zapáleným v Betlémě v jeskyni narození Ježíše Krista. Betlémské světlo se pravidelně rozváží z Vídně, kde v sobotu 13. prosince proběhne ekumenická bohoslužba v největším evangelickém kostele na Lutherplatz. Odtud se s petrolejovou lampou vydají do Brna i čeští skauti, kteří o týden později budou světlo rozvážet po celé České republice.

V sobotu 20. prosince nedočkaví zájemci mohou opět po roce vydat i na nádraží v Chotěboři, kam v 10:35 přijde osobní vlak z Havlíčkova Brodu, který bude na trati do Pardubic světlo rozvážet.

O tři dny později – 23. prosince od 14:00 do 17:00 bude Betlémské světlo tradičně k dispozici na náměstí TGM v indiánském týpí a následně v kostele sv. Jakuba staršího. Pro naše zesnulé blízké bude svíce s Betlémským světlem připravena i u vstupu na chotěbořský hřbitov.

Podrobnosti o Betlémském světle, aktuality o akcích v dalších městech a jízdní řády vlaků rozvážejících Betlémské světlo najdete na www.betlemskesvetlo.cz nebo na webu chotěbořských skautů: http://doubravka.skauting.cz.

Jakub Hájek