Rubriky
Blog Blog 12. oddílu

Říše divů 2014

Každý, kdo měl možnost seznámit se s Alenkou v říši divů od Lewise Carrola, zajisté alespoň na chvíli zatoužil objevit tajemnou říši divů, kde umí zvířata mluvit a kde je možné cokoliv. Objevování této říše bylo tématem letošního tábora 12. Oddílu, který se konal u vesnice Lhůta ve dnech 28. 6. – 12. 7. 2014.

A kudy do Říše divů? Alenkám na táboře cestu ukázal Bílý králík, který stále pospíchal. Celý tábor se Alenky setkávaly i s ostatními obyvateli říše divů. Kloboučník, zajíc Březňák a kočka Šklíba pozvali Alenky na svůj čajový dýchánek a houseňák Absolen je seznámil s orákulem, které zachycuje, co bylo, co je, ale hlavně co bude a co Alenky v říši divů čeká. Díky orákulu a Absolenovi se dozvěděly, že pokud ony jsou ty pravé Alenky, musí zabít hrozivého Tlachapouda, budou bojovat na straně dobra, na straně Bílé královny, a zachrání říši divů před Srdcovou královnu. Čas, kterého podle Bílého králíka není nikdy dost, ukázal, že se jedná o pravé Alenky, což potvrdila závěrečná bitva, kdy Tlachapoud byl skolen a nastal všemi obyvateli dlouho očekávaný den Nádherňajs. Dobro tak zvítězilo nad zlem a Alenky se mohly vrátit zpět do říše lidí.

V rámci tábora si Alenky také zahrály kroket se Srdcovou královnou, kloboučník je naučil dělat klobouky, navštívily skanzen Veselý Kopec, ale prohloubily i své skautské dovednosti.

A kudy vede Vaše cesta do říše divů?

Majda