Rubriky
Blog Blog roverského kmene

Obrok 2013

18. – 22. 9. se konal Obrok, celostátní setkání roverů a rangers – skautů mezi 15 a 25 lety. Této akce se zúčastnili i roveři z Chotěboře. U vodního hradu Švihov nedaleko Klatov se nás setkalo více než 1200.

Po příjezdu jsme si postavili stany a i přes nepřízeň počasí jsme se vrhli do prozkoumávání celého areálu. K dispozici byly mimo jiné 2 stage, krčma s občerstvením, speciální 4D kino a hlavně námi velmi oblíbené čajovny. První večer proběhlo slavnostní zahájení, jehož jedinou vadou byl trapný
moderátor z nejmenovaného rádia.

Čtvrteční den se nesl v duchu služby, kterou si účastníci zvolili již před Obrokem přes internet. Pomáhalo se u hradu, ve městě i okolí; jednalo se o úklid, renovace, nebo třeba natírání. Ve zbylém čase byla možnost prohlédnout si hrad, na kterém se natáčela oblíbená česká pohádka Tři oříšky pro Popelku. Každý večer se konaly koncerty kapel různých žánrů, další možností bylo místní improvizované kino se zajímavou nabídkou filmů či noční hra.

Během pátečního dopoledne probíhala tzv. Inspira – každý roverský kmen si připravil pro ostatní činnost, která pro ně mohla být inspirací. Odpoledne probíhala velká hra, která spočívala v dobytí fiktivního hradu a které se účastnili všichni členové tábora i realizačního týmu.

V sobotu probíhala Vapra – besedy a přednášky z různých oborů skautské i neskautské činnosti. Některá Vapra vedly známé osobnost, např. Vladimír Franz, vynálezce babyboxu Ludvík Hess, mecenáška umění Meda Mládková, nebo trabantový cestovatel Dan Přibáň. Večer proběhlo
slavnostní zakončení.

V neděli se našel čas pouze na mši, sbalení stanu a odjezd. Už se těšíme na Obrok 2015!