Rubriky
Blog Blog 6. oddílu

Výprava do Srbska

Dne 31. května se 6. oddíl Sokoli vypravil na oddílovou výpravu do CHKO Český kras. Sešli jsme se na vlakovém nádraží, odkud jsme odjeli do vesničky Srbsko, kde nás čekalo poznávání života horníků a průzkum lomů. Po ubytování jsme se vydali na průzkum opouštěného lomu Alkazar, kde jsme se seznámili s pověstí o německém vojáku Hagenovi. Po večeři nás čekalo pár her a večerka.

V sobotu jsme se po snídani vydali přes Bubovické vodopády do skanzenu Solvayovy lomy, kde nás průvodce seznámil s historií těžby vápence, s místními lomy a štolami a svezl nás v důlním vláčku. Po prohlídce skanzenu jsme se kvůli lijáku vydali zpět do klubovny.

Klubovna byla na břehu Berounky, která nám přes noc vystoupala až ke dveřím, proto bylo nedělní ráno zpestřeno prací hasičů, kteří nám pomáhali s odchodem z klubovny střešním oknem. Poté byla naše výprava zakončena v Berouně, kde jsme navštívili medvědárium a objevili vzácnou horninu, která v sobě skrývala informaci, kde nalezneme svoji odměnu.

Následovala už jen cesta domů, kde na nás čekaly otevřené náruče našich rodičů. Výprava se nám všem líbila a máme zážitky na celý svůj život.

Buck (Vojtěch Losenický)