Rubriky
Blog

Danova zimní stezka 2013

V sobotu 2. března uspořádali chotěbořští skauti již 23. ročník Danovy zimní stezky – tradičního závodu po okolí Chotěboře. Na start závodu pojmenovaném po Josefu Tichém – Danovi se postavilo šest závodních hlídek od nejmladších vlčat a světlušek po skauty a skautky, které se vzájemně trochu promíchali, aby mladším pomohli v orientací v terénu.

Na 27 závodníků čekalo v lesích v okolí svaté Anny a Koukalek devět soutěžních disciplín. Desátá kuchařská dovednostní soutěž probíhala bez bodování u klubovny a tak se již mohli závodníci v klidu občerstvit a na ohni si opéci špekáček. Kvalita opečení pak ukázala, jak si kdo umí poradit.

Předtím ale všichni prošli či proběhli 5,5 kilometru dlouhou trasu, na které si osvěžili své znalosti ze zdravovědy, odhadovali vzdálenosti, porovnávali skautské dovednosti a znalosti. Kromě toho si závodící hlídky zahrály několik her – na procvičení paměti Kimovu hru, proběhli si překážkovou dráhu a na závěr je čekala i vtipná tajná disciplína.

A jak to celé dopadlo? Na 1. místě se umístila družina Delfínů (mladší část), doplněná o dvě skauty Žvejky s 85,5 body, 2. místo obsadil tým Lišáků s 82,5 body a na třetím místě závod dokončila družina Bizonů s 76,5 bodu.

Jak je vidět závod byl velmi vyrovnaný a tak jsme zvědaví, jak se naši skauti vypořádají s konkurencí
ostatních oddílů a středisek na tradičním Svojsíkově závodě, který proběhne letos na jaře.

Jakub Hájek