Rubriky
Blog Blog 12. oddílu

Online Kukačky 🐦

Jednou z výzev minulého roku bylo zavedení online schůzek a vymýšlení programu, který by na takových schůzkách šel dělat. Přes počáteční ostych se nám podařilo online schůzky rozjet ve všech družinách, ale nezúčastňují se jich všechny členky. Online schůzky necháváme dobrovolné, protože chápeme, že takový formát nemusí vyhovovat všem. Bohužel je to ale jediná možnost, kde se mohou holky vídat.

Zároveň pro světlušky vytváříme nápadníky, které holkám posíláme přímo domů do schránek. Obsahují různé nápady na aktivity, které by jim částečně mohly vynahradit všechny výpravy a další akce.

Online schůzky jsme oproti běžným časům zkrátili na hodinu. Inspiraci na aktivity čerpáme od dalších oddílů nebo se snažíme přizpůsobit oblíbené hry do online prostředí.

Družina Sekaček se zapojila do celostátní soutěže Hra družin. Ta družině nabízí výzvy, které překonávají společně, právě při online schůzkách. Vyzkouší si tak společné sportování, družinovou výpravu nebo zapeklitou kulinářskou výzvu a mnoho dalšího. V každém čísle časopisu SKAUT jsou zveřejněny vždy dva úkoly. Nejaktivnějších 20 družin se zúčastní víkendové celostátní části na hradě Potštejně. Holky například společně vařily vaječné omelety.

👩🏻‍🍳Recept: Rozšlehej vejce (3 a více, záleží na tom, jak velký máš hlad), osol a přidej koření dle chuti. Přidej do směsi ingredience podle přání (žampiony, šunku, zeleninu). Na pánvi rozehřej máslo nebo olej a vlij směs. Smaž do ztuhnutí, poté přendej na talíř. Dobrou chuť.

I světlušky si troufly do kuchyně, začaly zlehka mrkvovým salátem.

Nezanedbaly jsme ani Velikonoce, nejmladší světlušky se daly do zdobení vajíček.

A naše nejstarší skautky se vrhly do přípravy tábora, kterou si zpestřují drobnými hrami. A my se na ten tábor letos opravdu těšíme! 🤩

Kukačky