Rubriky
Blog Blog 4. oddílu Blog 6. oddílu

Výprava Kondorů a Sokolů do Ronova nad Doubravou

Víkend na přelomu února a března využili oba chlapecké oddíly chotěbořského střediska ke společné výpravě. Jako cíl výpravy jsme zvolili Ronov nad Doubravou, kde jsme přebývali v klubovně místních skautů.

V pátek po cestě jsme začali program seznamovacími aktivitami, abychom se poznali i s členy druhého oddílu.

Náplní sobotního dopoledne pro nás bylo vaření oběda v kotlíku nad ohněm. I přes nepřízeň počasí (lilo jak z konve) se nám podařilo uvařit hned dva kotlíky chutného buřtguláše. Počasí ale zhatilo náš plán vydat se do Třemošnice a navštívit zříceninu hradu Lichnice a vyhlídku Dívčí kámen. Proto jsme se v sobotní odpoledne museli smířit s náhradním plánem. Navštívili jsme nedaleké Chittussiho údolí, což se nakonec ukázalo být neméně zajímavé. Údolí není nepodobné chotěbořskému údolí Doubravky (voda v řece je dokonce úplně stejná). Po návratu z vycházky nás čekala večeře a pak jsme trénovali první pomoc.

V neděli dopoledne zájemci navštívili mši svatou, poté následovala hra, při které se kluci pohybovali po městě s různými hendikepy. Po rychlém obědě jsme se sbalili, uklidili klubovnu a vydali se na cestu domů.

Z výpravy jsme odjížděli sice ušpinění od všudypřítomného bahna, ale se spoustou zážitků a nových kamarádů z druhého oddílu. Snad se nám podaří společnou výpravu v dohledné době zopakovat.