Rubriky
Blog Blog 6. oddílu

Intercamp 2016

Ve dnech 13.-16.5. se deset jedinců šestého oddílu spolu s dalšími stovkami skautů vydalo reprezentovat Českou republiku na mezinárodní setkání skautů a skautek Intercamp 2016. Akce probíhala v okolí pevnosti Josefov u města Jaroměř a zúčastnilo se jí celkem přes 3000 skautů z mnoha zemí světa. Již v pátek večer krátce po příjezdu účastníků proběhlo zahájení celé akce a děti se tak dozvěděly, co je na akci čeká. Byla otevřena akademie hrdinů a každý v sobotu začal testovat a prokazovat své schopnosti v osmi superhrdinských kategorií. Tak například kategorie Speedyho obsahovala nejrůznější aktivity na vyzkoušení rychlosti, mrštnosti a hbitosti.

V sobotu odpoledne namísto večeře proběhl Food festival, kde každá skupina uvařila nějaké "své" jídlo a pak ho sdílela s ostatními účastníky, kteří mohli ochutnávat. Setkali jsme se s různorodou sestavou pokrmů, od jahodových knedlíků, přes rybí pomazánky až po opékané Marshmallow. A co víc, všechno připraveno v polních podmínkách venkovního tábořiště! My jsme si přichystali venkovní jahodo-malinové palačinky s nutelou a povedly se nám natolik, že se na ně místy tvořila i fronta. Sobotní večer pak byl zakončen společnou diskotékou u jeviště.

V neděli nás pak čekal společný výlet se skupinou z Polska po okolí Josefova. Během výletu děti opět plnili superhrdinské aktivity. Večer pak probíhal opět program u jeviště. Tak jako každá akce i Intercamp se nachýlil ke konci a to v pondělí dopoledne. Na zakončení sotva dorazili staří superhrdniové, kteří už neměli mnoho sil, ale naštěstí se během víkendu staly novými hrdiny tisíce dětí, na kterých nyní závisí budoucnost tohoto světa.

Děti i vedoucí si akci skvěle užili a pokud to vyjde, už se těší na příští Intercamp 2017, který se bude konat tentokrát v Německu.

Vagy