Rubriky
Blog

Drakiáda

Podzim je už v plném proudu, a co k němu neodmyslitelně patří, je pouštění draků. Proto ani letošní rok nebyl výjimkou, a u kapličky sv. Anny se k nebi vznesla velká spousta rozličných draků. Sraz byl v sobotu 18. října u zmiňované kapličky.

Nejprve proběhla registrace všech letuschopných účastníků, kterých letos přišlo opravdu velké množství. Menší problém nastal ve chvíli, kdy se soutěžící snažili dostat své „svěřence“ do vzduchu, protože bylo téměř bezvětří. I přes to se však velké spoustě draků podařilo vzlétnout, takže se obloha zanedlouho zaplnila a soutěž mohla proběhnout. A v čem se vlastně soutěžilo? Disciplíny byly opravdu rozličné – nejmenší drak, největší drak, nejoriginálnější drak, drak s nejdelším ocasem, nejvýše letící drak, nejdéle letící drak, ale třeba i nejoriginálnější jméno draka.

Během odpoledne bylo pro účastníky připraveno i menší občerstvení na doplnění sil. Myslím, že zábavné odpoledne si všichni užili. Nakonec si každý ze zapsaných draků vysloužil i se svým majitelem nějakou tu sladkou odměnu. Jsme velmi rádi, jak se nám tato akce rozrůstá, a myslím, že už nyní se můžete těšit na příští rok!

Čím